Kaži, ukaži: Slušamo tvoje mišljenje o Izveštaju iz senke Koalicije 27

Koalicija 27 tradicionalno izdaje godišnji „Izveštaj iz senke“ koji prati objavu izveštaja Evropske komisije. U našim izveštajima pruža se pregled dostignuća Republike Srbije u oblastima Poglavlja 27, Klastera 4 – zaštite životne sredine i klimatskih promena i daju se preporuke kako unaprediti postojeće procese.

Izveštaj iz senke napisan je razumljivim rečnikom, a sažet pregled važnih postignuća ili propuštenih prilika predstavlja značajan resurs građanima, udruženjima, javnim vlastima, medijima, kao i međunarodnim akterima u daljoj borbi za bolje društvo i zdravu životnu sredinu.

Baš zbog toga, želimo da čujemo i tvoje mišljenje!

Jedni od članova Koalicije 27, Mladi istraživači Srbije, pokrenuli su proces prikljupanja informacija od građana, stručnih pojedinaca, organizacija i zainteresovanih strana, koje će koristiti za izradu i praćenje politika zaštite životne sredine, posebno bitnih strateških dokumenata, zakona, programa, planova i drugih akata, pod nazivom Kaži, ukaži.

Jedna od prvih Kaži, ukaži tema jesu upravo naši izveštaji iz senke, u formi upitnika koji će nam pomoći da sagledamo uticaj Izveštaja iz senke, ali i da na osnovu svih odgovora i komentara unapredimo naredne izveštaje.

Važno nam je da čujemo šta mislite, ne samo za oblasti kojima se direktno bavite i koje vas interesuju, već i da navodeći primere i činjenice prikupljene u praksi, budete glas vaših lokalnih sredina i zajednica. Trudićemo se da vas pitamo o svakoj značajnoj temi, a vi nas kontaktirajte ukoliko smo nešto važno propustili, da zajedno podstaknemo javnu raspravu u društvu kroz alat Kaži, ukaži, navode iz Mladih istraživača Srbije.

UPITNIK MOŽETE POPUNITI NA OVOM LINKU!

Hvala vam unapred na iskrenim odgovorima, kao i na odvojenom vremenu!