Zeleni razgovori: Sve boje vazduha u Srbiji

U susret grejnoj sezoni i mesecima u kojima je povećano zagađenje vazduha, organizujemo panel diskusiju na temu kvaliteta vazduha u Srbiji i inicijativama civilnog društva u zagovaranju rešavanja ovog problema. Događaj se održava u četvrtak, 29. septembra sa početkom u 12h u prostorijama Nove Iskre, na adresi Cara Uroša 18, Beograd.

Kakav smo vazduh disali tokom godine? Gde su podaci Agencije za zaštitu životne sredine? Kakve posledice po javno zdravlje ostavlja narušen kvalitet vazduha? Da li Zakon o zaštiti vazduha odgovara na realne probleme ili ga je neophodno menjati? Koja je uloga civilnog društva u zagovaranju promena javnih politika?

Na ova i druga pitanja Zeleni razgovor će voditi:

  • Dejan Lekić, Nacionalna ekološka asocijacija (NEA);
  • Mirko Popović, Regulatorni institut za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine (RERI);
  • Prof. dr Dragana Jovanović, pulmolog;
  • Ognjan Pantić, Beogradska otvorena škola (BOŠ);
  • Milenko Jovanović, Nacionalna ekološka asocijacija  (NEA).

Događaj će moderirati Jelena Dadić, PR Koalicije 27, a kompletan program događaja je dostupan OVDE.

Tokom drugog dela događaja govorićemo o iskustvima lokalnih organizacija civilnog društva i njihovoj borbi za čist vazduh u Gornjem Milanovcu, Kraljevu i Surdulici.

Da biste prijavili svoje prisustvo, molimo vas da popunite kratak prijavni formular preko OVOG linka.

Zeleni razgovor se realizuje u okviru projekta „Zeleni inkubator“ koji sprovode Beogradska otvorena škola, Mladi istraživači Srbije i Inženjeri zaštite životne sredine uz podršku Evropske unije.