Održan prvi konsultativni sastanak o očuvanju i razvoju Kraljevice

U sredu 23. decembra održan je konsultativni sastanak, koji je organizovala Fondacija Iskorak, sa ciljem da okupi predstavnike relevantnih intitucija i udruženja i sa njima započne dijalog o očuvanju i razvoju zaječarske Spomen park-šume Kraljevica.

Zbog epidemioloških mera, prvi konsultativni sastanak održan je preko Zoom platforme. Poziv je upućen Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj, Odeljenju za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove, Gradskom veću, Turističkoj organizaciji grada Zaječara, i JKP “Timok održavanje”, od kojih se niko nije odazvao. Sa druge strane, pored predstavnika Fondacije, sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalne agencije za razvoj Istočne Srbije (RARIS), kao i Dejan Vučković, inženjer šumarstva iz Zaječara.

Učesnici su bili složni u oceni da treba uložiti napore u očuvanju Kraljevice, njenog šumskog fonda, kao i da treba raditi na sadržajima koji bi podigli nivo atraktivnosti, ali i na planskim dokumentima koji bi sve ideje omogućili u skladu za zakonom i mogućnostima. RARIS je voljan da pomogne i učestvuje u svim aktivnostima vezanim za unapređivanje Kraljevice i nastaviće konsultacije sa Fondacijom Iskorak u daljem periodu.