Predstavljanje sedmog godišnjeg izveštaja iz senke „Poglavlje 27 u Srbiji: Napredak u Magli“

U sredu, 7. oktobra, od 11 časova u Medija Centru, Koalicija 27 organizuje panel povodom predstavljanja sedmog godišnjeg izveštaja iz senke pod nazivom „Poglavlje 27 u Srbiji: Napredak u magli“.

Izveštaj prati napredak reformi u oblasti zaštite životne, predviđenih pregovaračkim Poglavljem 27 u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Izveštaj za prošlu godinu stavlja akcenat na nedostatak transparentnosti u izveštavanju o stanju životne sredine, kao i procesu donošenja odluka u ovoj oblasti.

  • Gosti panela:

Madalina Ivanica, koordinatorka sektora za proširenje u Generalnom direktoratu za životnu sredinu Evropske komisije

Branko Čečen, direktor CINS-a

Igor Jezdimirović, predstavnik Koalicije 27

  • Moderatorka:

Asja Francisti, Mladi istraživači Srbije

Koalicija 27 je mreža organizacija koja zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana.

Organizacije udružene u Koaliciju 27 su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe), Centar za unapređenje životne sredine, Inženjeri zaštite životne sredine, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu Adria – Srbija (WWF Adria – Serbia).

Zbog epidemiološke situacije u Medija centru biće prisutni govornici i predstavnici medija, dok svi zainteresovani događaj mogu pratiti onlajn putem platforme KUDO.

Kako biste dobili pristupni link za događaj, molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo na imejl adresu pr@koalicija27.org ili na telefon 060 1586 314.