Predstavljanje Izveštaja Koalicije 27 „Napredak pod ključem“ 26. oktobra

Predstavljanje osmog Izveštaja iz senke za Poglavlje 27 pod nazivom „Napredak pod ključem“ biće održano 26. oktobra 2021. godine u 11 časova. Događaj će se odvijati uživo u Medija centru na Terazijama 3, a zainteresovani će predstavljanje moći da prate i putem onlajn prenosa na platformana Zoom i Facebook.

Izveštaj prati napredak reformi u oblasti zaštite životne sredine, predviđenih pregovaračkim Poglavljem 27 u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Novi izveštaj stavlja akcenat na nedostatak učešća građana, civilnog sektora i brojnih drugih interesnih grupa u procesu donošenja odluka u ovoj oblasti.

Govornici na predstavljanju izveštaja “Napredak pod ključem” biće:

  • NJ.E. Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji (biće potvrđeno)
  • Antoan Avinjon, programski menadžer za životnu sredinu i klimatske promene Delegacije EU u Srbiji
  • Simon Ilse, direktor kancelarije Hajnrih Bel fondacije
  • Tanja Petrović, izvršna direktorka Mladih istraživača Srbije, u ime Koalicije 27
  • Dina Đorđević, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije
  • Žaklina Živković, organizacija Polekol
  • Slavica Pantić, organizacija Lokalni odgovor, Valjevo

Moderatorka diskusije biće Asja Francisti.

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

S obzirom na epidemiološku situaciju, broj mesta u Medija centru ograničen je na 30 osoba uz poštovanje distance i obezbeđene maske i dezinfekciona sredstva. Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće slanjem mejla do 24. oktobra na adresu pr@koalicija27.org sa imenom, prezimenom i organizacijom, kao i naznakom da li se događaju prisustvuje uživo ili onlajn.

Koalicija 27 je mreža organizacija koja zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana. Organizacije udružene u Koaliciju 27 su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe), Centar za unapređenje životne sredine, Inženjeri zaštite životne sredine, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu Adria – Srbija (WWF Adria – Serbia).