Zaštita životne sredine u Tutinu

Da zaštita životne sredine bude i naša priča, postarala se grupa entuzijasta iz Tutina, posvećenih očuvanju svega što je u njihovom kraju ugroženo, a predstavlja prirodno nasleđe svih nas.

Sa prijateljima iz Tutina, Mladi istraživači Srbije obišli su Boriće, izletište nadomak Tutina, gde su postavljene raznobojne kućice za ptice i veverice, kojih u Borićima ima na pretek, a postavljene su i klupe i solarne svetiljke duž trim staze kojom stanovnici Tutina, među kojima je mnogo dece, rado šetaju i odmaraju se u prirodi. Obiđen je i izvor Promuklice, jedinstveno izvorište u Srbiji i vidikovac iznad Tutina, sa kojeg se prostire pogled na pluća Tutina, Peštersku visoravan i prirodne lepote ovog kraja.

Ovaj projekat sprovodi neformalna grupa Naša priča u saradnji sa Tutinskom inicijativom mladih i Ekološkim pokretom Sačuvajmo, a koji je centralni deo trogodišnjeg projekta Zeleni inkubator koji Beogradska otvorena škola sprovodi sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije.